lauantai 15. maaliskuuta 2008

Kinuskikakkua





Ukko täytti taas 21v ;). Tarjolla oli kinuskikakkua, täytteenä mansikkasurvosta ja kuningatartuorejuusto-kermaa. Sain vihdoin reunapursotukset onnistumaan, mutta tuo päällipursotus kaipaa vielä paljon harjoitusta... Hyvää se oli kai kaikkien mielestä kun melkein koko kaakku saatiin tuhottua :). Marsipaanikukkia koristeena, kuinkas muuten ;). Pohjina kaksi neljän munan täytekakkutaikinaa pellillä paistettuna.

Kinuskikuorrute:

(suluissa määrät mitä käytin tähän pellin kokoiseen kakkuun, olis voinu olla enemmänkin ;))

2dl kermaa (5dl)

2dl fariinisokeria (5dl)

2tl voita (6tl)

1tl vanilliinisokeria (3tl)

Keitä kermaa ja fariinisokeria 20-30min tai kunnes seos sakenee ja kakun pinnalle tipautettu pisara ei imeydy kakkuun sisälle.

Lisää seokseen voi ja vanilliinisokeri.

Jäähdytä kinuskia hieman mutta älä liikaa, koska se ei levity kauniisti jos ehtii jähmettyä liikaa.

Ei kommentteja: