keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

maidotonta, munatonta, gluteenitonta




Innostuin kokeilemaan erikoisruokavalioherkkuja. Käytin aiemmin kokeilemaani kakkupohjataikinaa muffinsseihin ja pikkuleipiin.


1,5dl sokeria


2-4dl vettä


1 pkt semperin hienoja gluteenittomia jauhoja


2tl vanilliinisokeria


2,5tl leivinjauhetta


1/2 banaania soseena

1dl (100g) sulatettua maidotonta margariinia



(paiston kestävää mansikkamarmeladia, kaakaojauhetta ja kanelia)

1.Sekoita kuivat aineet keskenään.
2.Lisää neste ja banaanisose, sekoita.
3.Lisää sulatettu rasva ja sekoita.

Kakkupohjaa tehdessäni laitoin nesteeksi persikkalientä. Tällä kertaa käytin vettä ja sitä meni puolet enemmän kuin ohjeessa sanottiin, mutta lopputulos oli paljon pehmeämpi.


Käytin muffinsseihin(12kpl) puolet taikinasta. Muffinssien sisälle laitoin paiston kestävää mansikkamarmeladia. Eli ensin vuoan pohjalle vähän taikinaa, päälle nokare marmeladia ja päälle lisää taikinaa. Paisto 200 asteessa n 15min. Tosi hyvän makuisia!

Pikkuleipiin puolitin taikinan taas ja toiseen puoleen lisäsin 1/2tl kanelia ja toiseen 1tl kaakaojauhetta. Paisto 200asteessa n 8min.


Kaikki leivonnaiset pursotin vuokiin ja pellille samalla isolla pursotusterällä ja kuten kuvista näkee vain kaakaojauheisiin jäi tuo pursotusjälki.

Ei kommentteja: