maanantai 21. huhtikuuta 2008

muurahaiskeko

Onnea Sininen!






Vietimme ystävän syntymäpäiviä viikonloppuna ja hänelle teimme yllätyskakuksi muurahaiskeon :). Sisällä mansikkarahka-kermaa kahdessa kerroksessa hyydytettynä liivatteella, päällä kaakaojauheella värjättyä kermavaahtoa ja suklaatikkuja ja marsipaanimurkkuja.
Muurahaiset askarreltiin käsin. Havunneulaset tein sulatetusta tummasta suklaasta. Pursotin pienellä reikätyllalla leivinpaperin päälle (onnistuu hyvin myös pakastepussin kulmasta). Ennen havunneulasten laittoa leikkasin niitä ronskisti pitkittäin isolla veitsellä, jotta saatiin niitä vähän irti toisistaan ja ripoteltua kakun päälle. Käytin suklaata n 1/4 levystä ja mielestäni hieman enemmänkin olisi voinut olla.



1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Morjens, hyvää oli ja musta kans voi laittaa enempi suklaaneulasia kekoon :) Mä en pysty kommentoimaan toiseen blogiin kun oot laittanu niin salaiseks sen ;)