lauantai 27. joulukuuta 2008

Puolukkainen kermakakku

Muutamissa kakkublogeissa on ollut kakkuja puolukkatäytteellä. Olen tosi huono käyttämään puolukoita pakkasesta, mutta tähän lisätään kinuskia(!) joten olin valmis kokeilemaan. Täytettä tuli aivan liikaa (sellaisella reunojen korotuskalvolla, saa ehkä koko täytteen laitettua), mutta me söimme ylimääräisen iltaherkkuna:). Pohjana 4 munan kakku ja täytteeseen laitoin:

n3dl pakastepuolukoita
2dl flora vispiä
2dl flora vanillaa
n1,5dl kinuskikastiketta
vähän sokeria ja vaniljasokeria

Vatkaa flora vispi vaahdoksi, vatkaa flora vanilla vaahdoksi ja yhdistä ne keskenään, lisää sokerit. Sulata puolukat mikrossa ja soseuta sauvasekoittimella, lisää sose vaahtoon. Valuta kinuskia sekoittaen puolukkavaahdon sekaan ja maistele välillä, milloin seos on omasta mielestäsi hyvää. Ylimääräisen kinuskikastikkeen vatkasin Päällysteen sekaan (flora vispi). Täyte ei tarvitse lainkaan liivatetta, jos se saa rauhassa levätä jääkaapissa suunnilleen vuorokauden.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hienon näköinen, mulla jäi kakku leipomatta kun on niin paljon tuota suklaata ja piparia ettei raaski mitään lisäherkkua tehdä.