torstai 2. lokakuuta 2008

Omenahyvä, maidoton ja munaton


Kuva ei anna oikeutta tälle aivan mahtavalle herkulle. uunivuoan pohjalle pilkotaan omenia ja päälle tehdään kaurahiutaleseos:
suunnilleen 100 g voita (sinistä keijua)
suunnilleen ½ dl sokeria
suunnilleen 1½ dl kaurahiutaleita
Voi ja sokeri sekoitetaan keskenään. Lisätään kaurahiutaleet ja sekoitetaan käsin kokkareiseksi massaksi. Massa ripotellaan omenien päälle.
Omenien päälle voi laittaa myös kanelia ja massaan voi laittaa vaniljasokeria tavallisen lisäksi.
Paistetaan 200 asteessa noin 15-20 min. Paistoaika riippuu siitä haluaako omenat al dente vai ihan pehmenneinä. Tarjoillaan vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa, NAM!!

Ei kommentteja: