sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

maidoton, munaton, gluteeniton kakku





Kakkupohja:

1,5dl sokeria
2dl persikkalientä, mehua tai vettä
5-6dl gluteenittomia jauhoja
2tl vanilliinisokeria (en itse laittanut koska käytin persikkalientä ja ajattelin että tulee liian makea)
2,5tl leivinjauhetta
1/2 banaania soseena
1dl sulatettua maidotonta margariinia




Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää neste ja banaanisose, sekoita.
Lisää sulatettu rasva ja sekoita.
Kaada taikina voideltuun jauhoitettuun kakkuvuokaan (käytä luontaisesti gluteenittomia jauhoja).
Paista kypsäksi 175 asteessa n 40 minuuttia.


Pohjasta tuli erittäin kiinteä eikä se imenyt yhtään kosteutta. Paistoin pohjan halkaisijaltaan 20cm vuoassa ja leikkasin kolmeen osaan. Ensimmäiseen väliin laitoin persikkaa kuutioina ja 4dl Muksun persikkasosetta viiden liivatelehden kanssa. Toiseen väliin laitoin vadelmahilloa ja banaania. Päällinen on maidottomista vaahtokarkeista tehtyä vaahtokarkkitaikinaa ja alareunassa pursotukset maidottomasta margariinista tehtyä sokericremeä.



Hyvät ohjeet vaahtokarkkitaikinan tekoon löydät kinuskikissan blogista täältä ja sokericremen ohjeet myös kinuskikissalta täältä.

Kakkukuvan maalaamiseen paljon ohjeita ja vinkkejä mansikkamäen blogista täältä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

On kyl niin upea kakku et tahtois osata itseki