torstai 31. tammikuuta 2008

Edelleen sairastetaan

Pikkupäkä alkaa kuntoutua, ei oksuja ja ruoka maistuu jotenkuten, löysä vatsa edelleen. Kiukutellakin tuo jaksaa jo ihan tarpeeksi. Minillä on nenä tukossa ja se kiukuttaa varsinkin öisin. Minulle nyt sitten iski kunnon vesiripuli. Jätän yksityiskohdat kuvailematta, mutta tällä mittakaavalla ei minulla ole ennen ripulia ollut. Mieluummin kyllä näin kun oksennus...

tiistai 29. tammikuuta 2008

minin uudet mitat

Painoa 6195g, pituutta 59,5, päänympärys 40, poju kasvaa ja voi hyvin. Pikkupäkä syö ja oksentaa, tänään toistaiseksi saldona kaksi oksua. Yritetään nyt osmosalilla saada suola-nestetasapaino kohdalleen. Toin neuvolareissulta ranskalaisia, jotka näyttää maistuvan.

maanantai 28. tammikuuta 2008

Mini hymyilee :)

Jotain hyvää tähänkin päivään. Pikkupäkä ulisee pahaa oloaan ja mini hymyilee aurinkoisesti. Pikkupäkälle on varattu lääkäriaika illaksi, koska yleiskunto alkaa olla heikko eikä ruoka maistu. Aamulla tuli yksi oksennus ja ripuli jatkuu. Hän sairastaa nyt neljättä päivää. Miehen tauti meni vuorokaudessa ohi, nyt on jo mummin pullat kadonneet ja muutenkin mies alkaa jo olla entisensä.

Kiitos rakkaille ystäville toivotuksista! Saa tänne muutkin kommentteja ja kuulumisia laitella :)


Edit
Noniin, mies ja pikkupäkä kävivät lääkärissä ja ohjeiksi saivat että jatketaan samaan malliin, koska tytölle tuli nälkä ennen lääkäriin lähtöä ja hän pisteli lihaa ja perunaa kunnon annoksen ja vähän lisää päälle. Nyt tyttö pyytää iltapalaksi lihaa, mitä jäi päivälliseltä... Ehkä hän on nyt vihdoin tervehtymässä.
Tämän kirjoitettuani tyttö oksensi... mitäs nyt? Katsotaan tuleeko lisää... Huoh.

sunnuntai 27. tammikuuta 2008

yäkyäk

Ukon vuoro oksentaa, tauti on siis tarttuvaa. Nyt jännittää omasta ja mini puolesta. Pikkupäkällä on vielä vatsa vesiripulilla, mutta ruokaa on tänään jo vähän uponnut eikä oksuja ole tullut eilis aamun jälkeen. Mummi on tulossa tuoreiden pulien kanssa, saas nähdä kenelle maistuu...

lauantai 26. tammikuuta 2008

namnam

Koska tältä vklopulta jäi suunniteltu kakku tekemättä sattuneesta syystä, laitan tähän kuvan vanhasta kakusta.
Tein tällaisen after eight-hyydykekakun pikkujouluihin. Laitan tarkempia tietoja kakusta myöhemmin.

molemmista päistä...

Eilinen ilta meni pikkupäkällä aina vaan huonommin. Mikään ei pysynyt sisällä eikä tyttö suostunut edes mehuhuikkaa ottamaan. Ekaa kertaa pikkupäkä nukahti telkkarin ääreen! Kuumetta oli ja on edelleen 38 astetta. Sairaspeti pedattiin olkkariin ja yö meni kuulemma levottomasti, mutta nukkuen. Tänään vain yksi oksu, mutta ripulia riittää. Tyttö maisteli vähän kanafilettä, saa nähdä pysyykö sisällä, jännittää... Me muut ollaan toistaiseksi terveitä.

perjantai 25. tammikuuta 2008

Aurinko paistaa :)

Yö meni ihanasti nukkuen, sen jälkeen kun sain minin rauhoittumaan. Omaakin vatsaa väänsi ja syytän siitä juustoa, mitä söin pitkästä aikaa. Aamulla sitten, miehen lähdettyä töihin, oksensi pikkupäkä kaaressa nojatuolin märäksi. Vielä ei ole lisää tullut ja lounas on syöty ja välipalaa napostellaan. Nyt pikkupäkä käy välillä yskimässä ämpäriin, luulen kyllä että tuo on vain hauskanpitoa tai huomion hakemista. Taidan kyllä kohtapuoliin pakata lapset pihalle jos ei uutta oksua tule.

Oli sillä oikeasti huono olo kun tuli ihan kunnon oksu, eipä päästä tänään pihalle...

torstai 24. tammikuuta 2008

Uusia linkkejä

Lisäilin linkkilistaan ihania kakku- ja ruokablogeja. Sieltä löytyy myös maidottomia kakku- ja ruokaohjeita, Jee! Pikkupäkä on siis maitoallergikko ja uudet tuulet ovat tervetulleita ruokalistaan.

Mini piti hereillä yöllä ja pikkupäkä heräsi 6.50, joten äitiä vähän väsyttää...

keskiviikko 23. tammikuuta 2008

3 viikkoa täynnä!

Mini on tänään kolme viikkoa "vanha". Päivissä alkaa olla vähän rytmiä. Aamuseurustelun jälkeen kahden tunnin unet vaunuissa, syömistä ja seurustelua muutama tunti ja taas parin tunnin unet vaunuissa. Ilta menee syödessä, torkkuessa ja seurustellessa sekalaisessa järjestyksessä. Yöunille mini käy klo 19 aikaan. Päiväunille laittaminen on tällä hetkellä superhelppoa, koska poju nukahtaa jo vaatteita pukiessa ja nyytin voi vain nostaa vaunuihin.

Sain nukuttua enemmän viimeyönä, mutta silti tänään väsyttää enemmän. Eiliset synttärit oli tosi kivat! Kiitos niistä asianosaisille eli P, E ja itse sankari E!

Pikkupäkän kanssa on päivä mennyt hyvinkin vaihtelevasti halien, naureskellen ja riidellen. Uloskin ehdittiin, pyykkiä pesty ja telkkaria on katseltu. Illalla ajattelin tehdä sämpylöitä ystävien innoittamana. Elovena-paketin takaa löytyy helpoin tietämäni ohje!

tiistai 22. tammikuuta 2008

Mikä on hyvä yö?

Me minin kanssa vietetään yöllä sängyssä n12 tuntia heräillen noin kahden tunnin välein, joskus menee 1-3tuntia. Välillä nukahdetaan heti uudestaan ja välillä pitää ähistä, puhista, kitistä ja huutaa. Saan kuitenkin sen verran nukuttua että yleensä en tarvitse päiväunia. Itse tulkitsen että meillä menee suht hyvin. Pikkupäkä nukkuu isin kanssa omassa huoneessa, joten hänestä minun ei tarvitse yöllä huolehtia.

Tänään käytiin neuvolassa näyttämässä minin napaa ja hyvin se on parantunut. Mitat nyt n 3viikon iässä 5600g ja 58cm ja pää 39,5. Pituus menee yläkäyrää ja sitä seuraillaan, isolla miehellä isot mitat...

Taisi olla rankka neuvolareissu kun unet vaunuissa maistuu. Me ehdittiin sittenkin pikkupäkän kanssa pihalle hirveän ruokataistelun jälkeen (kolme kertaa jäähyllä). Ja ehdittiinpä takaisin kotiinkin punaposkisina ja mini jatkaa unia...

Tänään illalla vielä mennään pikkupäkän kaverisynttäreille.

sunnuntai 20. tammikuuta 2008

huonompia öitä...

Kaksi yötä on mennyt huonommin, mutta nyt helpottaa. Tänään pääsin valmiiseen ruokapöytääm, ihanaa!! Sain vähän nukuttua päikäreitä ja mies lähti pikkupäkän kanssa kyläilemään ja Mini nukkui tunnin ulkona, joten oli ihan omaa aikaa :). Minillä on ilmeisesti masuvaivoja ja välillä ne huudattaa, tähän mennessä keskellä yötä ja aamuyöstä... Saa nähdä miten huominen menee kun mies on töissä ja pitää pikkupäkää viihdyttää.

Pikkupäkä on ollut ihana isosisko ja laittaa vauvalle tuttia suuhun kun se huutaa. "Pikkuveli minä tulen" -huutaa pikkupäkä ja juoksee olohuoneesta keittiöön Miniä lohduttelemaan :) ja puklut siivoaa myös heti pois. Minikin tykkää kuunnella siskon juttuja. Tänään on kylpy- ja saunapäivä.

perjantai 18. tammikuuta 2008

Päiväunet

Päiväunet mietityttää aina. Välillä niitä tarvitaan, välillä ei, mikä on tarpeeksi ja mikä liikaa? Ja minkä ikäiselle? Tänään herättiin suht ajoissa, 9 oltiin jo aamupalalla. Ulos paineltiin 10 jälkeen ja pikkuveikka nukkui vaunuissa. Tunnin ulkoilun jälkeen tultiin sisälle ja syötiin ja koska Mini nukkui vielä ulkona päätin kokeilla Pikkupäkää päiväunille. Pikkupäkä ei ole nukkunut päikkäreitä Minin syntymän jälkeen ja välillä tarvitsisi unoset jotta jaksaisi illalla. Tänään tyttö ruuan jälkeen jo hieroskeli silmiään, joten eikun yrittämään. No niinhän siinä kävi että juuri kun tyttö oli nukahtamassa kiljaisi Mini itkuhälyyn ja minä sitä sitten hakemaan ja pikkupäkä aivan virkeänä. Päätin kuitenkin yrittää uudestaan ja otin Minin sänkyyn meidän viereen syömään. Pikkupäkä oli selvästi väsynyt ja toiveet nousi jo korkealle. Aloin pelätä puhelimen soimista, se olisi sopinut hyvin seuraavaksi, koska unohdin laittaa sen äänettömälle. Ei soinut ja Minin ähellyskään ei häirinnyt pikkupäkää vaan tyttö rauhoittui ja oli jo unessa kun... Tadaa... Kissa sukeltaa sängyn vierestä patterin päältä pikkupäkän viereen , katsoo minua silmiin ja sanoo MIAU! Pikkupäkä ponkaisee ylös riemuissaan.... Nyt Mini nukkuu sängyssä ja pikkupäkä katselee telkkaria... Toivottavasti ne muutamat torkahdukset piristivät...

torstai 17. tammikuuta 2008

Nlassa käyty

Uusimmat komeat mitat Minille ovat 5300g ja 56cm, ei siis ihme ettei 56cm vaatteet oikein mahdu päälle. Napaa pitää putsata septidinillä, kun siinä on vähän sientä. Ensiviikolla käydään nlassa tarkistamassa että paranee. Muuten terve ja hienosti kasvava poika.

Käytiin ulkoilemassa ruuan jälkeen ja hyvää teki kaikille! Tunti oltiin ja Mini heräsi kaksi kertaa, mutta nukahti uudestaan kun päästiin kotiovelle. Eilis ilta oli luxusta, kun molemmille lapsille oli oma syli. Hattua nostan niille ystäville, jotka joutuvat hoitamaan iltoja yksin saman kokoonpanon kanssa.

Nyt tuntuu tosi hyvältä ja siltä että saadaan arki rullaamaan hienosti, tosin tänään mies oli apukäsinä vielä ruoka-aikaan, mutta nautin nyt tästä tunteesta :).

keskiviikko 16. tammikuuta 2008

Väsyttää

Esikoinen tuli viereen pyörimään n 7 aikaan eikä meinannut millään nukahtaa uudestaan. Torkahdettiin kaikki kuitenkin hetkeksi, mutta minun unet jäi liian vähiin. Mini on ollut päivän hereillä ja hermostuu juuri silloin kun esikoinen ilmoittaa kakastaan tai kun minä olen aloittanut ruuanlaiton. Huomenna mennään neuvolaan, mutta perjantaina pitää kokeilla nukkuisko mini pihalla päiväunet. Nyt se nukkuu kun mies tuli kotiin... Taidan itse painua myös päikkäreille.

tiistai 15. tammikuuta 2008

Tiistai

Huomenna mies menee töihin, iiks. Toisaalta jos aamu menis niinkuin tänään niin ei haittais. tyttö nukkui 10 asti ja mini nukkuu vieläkin sängyssä. Sain tehtyä aamupalani rauhassa ja tytön kanssa syötiin yhdessä. Kävin Miniä jo vähän pusuttelemassa, jospa herra heräilisi, mutta ei, kylkeään olisi kääntänyt jos osaisi :D, nukkukoon siis.

Eilen minin päikkäreitten aikaan leikittiin pikkupäkän kanssa leikkiruuilla, luettiin pari kirjaa, puettiin nukeille uudet vaatteet jne. Oli mukava touhuta,mutta tuntuu ettei tytölle nyt mikän riitä. kokoajan taidetaan molemmat odottaa sitä milloin mini herää. Loppuviikosta aloitetaan minin kanssa vaunuilu, joten sitten saadaan päivään jonkinlaista rakennetta, ehkä.

Illalla kylvetettiin Mini tokaa kertaa ja vähän paremmin meni. Sauna oli lämmin, joten kylppärissä mukavan lämpöistä. Sitten jumpattiin pierujumppaa ja päästiin uudestaan pesulle kainalokakan takia. Juu tiedän, olisi kannattanut jumpata ennen kylpyä, ensi kerralla sitten. Ilta meni ilman käninöitä ja uni maittoi koko porukalle.

maanantai 14. tammikuuta 2008

Maanantai

Mies meni tekemään ihan vähän vaan töitä, joten pakko alkaa pysyä päivistä perillä. Pikkupäkä heti ruokapöydässä kokeili äidin sääntöjen pitävyyttä ja itkuksi meni. Keskiviikkona alkaa sitten arki, kun miehen loma loppuu. Minillä on kohta ikää kaksi viikkoa ja masuvaivat tuntuu alkaneen. Vielä onneksi auttaa asennon vaihto ja syli.

Paino tippuu edelleen, nyt 5,9kg tavoitteeseen matkaa. Pyörrytys on vähentynyt, taitaa rautatabletit auttaa.

lauantai 12. tammikuuta 2008

heissan

Lapset nukkuu päikkäreitä... molemmat... onpas hassua ja hiljaista...

Yö meni taas paremmin, voisin sanoa olevani jopa pirteä, ehkä. Vaaka näytti +400g! Pulla teki tehtävänsä ;). Silti aamulla pyörrytti, mutta muuten päivä on mennyt ilman pyörrytyksiä.

Kummipoika M kävi kylässä perheensä kanssa ja oli tosi kiva nähdä heitä pitkästä aikaa. Meidän pienisuuri vauva näyttää onneksi pieneltä nelikuiseen verrattuna :). Eilen kävi pikkupäkän kummitäti ja A kylässä ja vaikka pikkupäkä ei suostunut heippoja sanomaan, totesi jälkeenpäin että olipa kiva leikkiä J:n ja A:n kanssa. Sama kävi kun Kumma oli aiemmin viikolla kylässä, vasta jälkeenpäin totesi spontaanisti että olipa kiva leikkiä kumman kanssa. Ilmeisesti tämä on yksi pikkupäkän tavoista reagoida vauvaan, koska aiemmin on iloisesti vilkutellut vieraat ja toivotellut tervetulleeksi uudestaan.

Mini heräilee, pitää mennä...

perjantai 11. tammikuuta 2008

parempi yö :)

Eilen illalla jumpattiin minin kanssa ja saatiinkin sellaiset pierut aikaiseksi että isommatkin miehet jää toiseksi. Yövalvominen jäi välistä ja äiti on oikein tyytyväinen.

Ulkona viuhtoo vettä, supertylsää, varsinkin pikkupäkän kannalta. Vaaka näytti aamulla -1,1kg ja huimaus sen mukainen. Mummi toi tullessaan munkkirinkilöitä, jospa se vähän jarruttelis tuota painonlaskua...

torstai 10. tammikuuta 2008

Mulla on maailman ihanimmat lapset :)

Sori vaan, mutta näin on :). Tänään kävi neuvolantäti ja poitsu painaa nyt 4900g. Aika hyvin siis kasvaa ja täysimetyksellä mennään. Yö meni taas vähän paremmin, mutta väsyttäähän tuo heräileminen. Pari pidempää unijaksoa(n3h) on yössä ja yksi pidempi valveillaolo(kakka) muuten tissitellään aika tiheään. Näin päivällä mini nukkuu pidemmät päikkärit sitterissä, illalla mieluummin sylissä. Pienimmät vaatteet piti jättää pois, nyt käytetään kokoa 60-62cm.

Tänään laiteltiin pyykkejä lasten kanssa eli minä viikkasin ja lapset makoilivat kylppärin lattialla ja isosisko jutusteli pikkuveljelle. Veikka kuunteli tarkasti siskon juttuja ja olivat kyllä niin söpöjä että äitin piti silmäkulmaa pyyhkiä. Voi kun kaikki päivät menisivät näin. Mini nukahti sopivasti kun piti ruokaa laittaa ja saatiin kaikki syötyä rauhassa. Nyt isi lähti pikkupäkän kanssa kaupoille.

Vaaka näytti tänään "vain" -400g, joten 7,6kg jäljellä tavoitteeseen.

keskiviikko 9. tammikuuta 2008

Parempi yö :)

Tuttikeitosta oli apua. Yöllinen tissi-kakka-hereilläoloaika kesti vain muutaman tunnin kun poika sai tutin suuhunsa syötyään itsensä nukuksiin. Pötköteltiin ja torkuttiin sitten poitsun kanssa noin 11 asti, ihanaa :). kävin pikkupäkän kanssa ulkoilemassakin, mutta minun oli tultava sisälle ennenkuin olisin halunnut kun alkoi pyörryttää. Painonlasku on hurjaa kun synnytyksen jälkeen viikossa on lähtenyt jo 5kg. Ylimääräistä toki on vielä esikoisen jäljiltä (ja liiallisesta herkuttelusta johtuen), joten ihan mukavaa että laskee, mutta pää ei meinaa pysyä tässä vauhdissa mukana. Laskeskelin että 8kg saisi vielä tippua, saa nähdä kuin käy.


Lisäyksiä...

Tänään siis meidän pienokainen on yhden viikon ikäinen :). Sen kunniaksi päätimme käyttää hänet ensimmäisessä kylvyssä kotona. Mukavaa oli niin kauan kun lämmintä vettä valeltiin masulle ja kaulalle. Isosisko auttoi hienosti vaikka olisikin halunnut ensin kylpyyn. Pikkupäkä pääsikin sitten isin kanssa saunaan kun veikka oli kylvetetty ja puettu. Meillä on pikkupäkän kanssa yhteistä aikaa illalla kun syötän hänelle iltapuuron. Tästä on muodostunut molemmille tärkeä rutiini, koska samalla ehditään jutella päivän asioista. Tänään pikkuveikka heräsi juuri silloin ja itkuksihan se sitten meni kaikilla. Onneksi isi tuli viihdyttämään miniä ja saatiin tytön kanssa yhteinen hetki vietettyä. Loppuhyvin kaikki hyvin.

tiistai 8. tammikuuta 2008

äitiä väsyttää...

Samankaltainen yö takana kuin toissayö. Tälläkertaa poju oli päättänyt nukkua tissi suussa eikä meinattu päästä yhteisymmärrykseen millään. Lopputuloksena äiti tietty antoi periksi... Tänään tiedossa tuttikeittoa ja tutinsyöntiharjoituksia. Esikoinen pääsi isin kanssa kyläilemään ja lumeen telmimään. On se kumma että vaikka on tosi väsynyt ei saa nukuttua... hormoonit taitaa pitää hereillä...

maanantai 7. tammikuuta 2008

Viimeyö ei sitten mennyt ihan niin mallikkaasti. Aluksi kyllä nukuttiin kolmen tunnin unet, mutta sitten valvottiin neljä tuntia tissille räyhäten ja kakatkin piti vääntää. Äitiä vähän väsyttää... Pikkupäkä nukkui tälläkertaa isin kanssa omassa huoneessa, hyvä niin. Pikkupäkä väsyy päivistä niin että iltaisin saadaan kunnon mustasukkaisuuskohtauksia aikaan. Onneksi ne vielä on pelkkää kiukkua ja tavaroihin kohdistuvaa lattialle viskomista. nyt molemmat lapset on isin kainalossa katsomassa pikkukakkosta. Itseasiassa tyttöllä taitaa olla silmät auki ja nuo miehet unessa ja puoliunessa.

sunnuntai 6. tammikuuta 2008

vauva-arkea

Ehkä tätä voi jo arjeksi kutsua kun ollaan uuden vauvan kanssa oltu kotona jo kaksi päivää :). Yöt on menny suhteellisen hyvin, ollaan pikkuisten kanssa nukuttu makkarissa ja ukko pikkupäkän huoneen lattialla yksinään. Tarkoitus oli että pikkupäkä ja ukko nukkuisivat siellä ja minä minin kanssa makkarissa, mutta pikkupäkä kipittää uskollisesti äitin ja veikan viekkuun. Eipä ole haitannut, lapset ovat nukkuneet eilen 11 ja tänään 10 asti. Toki yöllä heräillään, mutta sängyssä vietetty 12-13 tuntia tuntuisi ainakin minulle toistaiseksi riittävän.

anoppi tuli kylään, pitää jatkaa toiste...

toimiikohan tämä?

Ensimmäinen blogini... ensimmäinen teksti...